IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Värdetransportbolag varnar för läcka efter cyberattacken

Börsnoterade värdetransportföretaget Loomis är bland de drabbade av cyberattacken mot Tietoevry.

​ 

Börsnoterade värdetransportföretaget Loomis är bland de drabbade av cyberattacken mot Tieto Evry. Information från Loomis kundsystem kan ha läckt till kriminella, enligt företaget.

Ännu ett företag kan läggas till den långa listan av drabbade i helgens stora cyberattack: Loomis, ett företag inom hantering av kontanter som är noterat på Stockholmsbörsen.

Nu varnar Loomis sina kunder för att deras data kan ha läckt:

”Det finns en risk för att information vi har i vårt affärssystem om ert bolag kan ha kommit obehöriga till del, men det är inte bekräftat”, skriver företaget på sin webbplats. ”Det kan innefatta information om bankkonto för utbetalning, företrädare med personnummer och deras roll, kontaktpersoner, fakturor, avtal och liknande dokumentation”, skriver Loomis vidare.

Företagets tjänster ska kunna utföras som vanligt, men information och fakturor kan försenas. Loomis varnar också kunder för falska fakturor den närmaste tiden.

– Vi har en nära dialog med Tieto Evry, för att se om någon infromation har läckt och i så fall vilken. Vi är skyldiga att informera oavsett, så vi tar det säkra före det osäkra, säger Stefan Johansson, sälj- och marknadschef på Loomis.

Han säger att det är för tidigt att uttala sig om förtroendet för Tieto Evry, vars system alltså var de som utsattes för helgens cyberattack.

Ni arbetar med känsliga uppdrag som värdetransporter. Kan något känsligt om detta ha hamnat i fel händer?

– Vår bedömning är att den skadan är ringa. Eventuell sådan information som kan ha läckt kan vi mitigera med andra åtgärder. Där är vi i nuläget inte oroliga över huvud taget, säger Stefan Johansson.

 

Akriv - Nyheter