IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Nu är de första kinesiska AI-chattbottarna godkända för allmänheten

Kinesisk media rapporterar att elva företag i Kina har fått regeringens godkännande att erbjuda generativa AI-produkter till den breda allmänheten, skriver Reuters. Godkännandet kommer efter det att Kinas regering införde nya lagar för generativ AI som trädde i kraft den 15 augusti. Dessa kräver att ett företag måste genomföra och bli godkänd i en säkerhetsutvärderingar för att få släppa generativa AI-produkter riktade till den breda allmänheten snarare än till företag.

Till följd av detta släppte fyra kinesiska företag egna chattbottar under torsdagen Baidu, som annars är mest känt för sin söktjänst, släppte sin Ernie Bot medan AI-företaget Sensetime släppte sin chattbot Sensechat. Samma dag toppade Baidus Ernie Bot listan över gratisappar i Apples App Store.

Även AI-startupsen Baichuan Intelligent Technology och Zhiphu AI har släppt sina egna chattbottar. Det är just nu okänt ifall det kinesiska it-konglomeratet Alibaba också blivit godkända för sin AI-modell Tongyi Qianwen. I en kommentar till Reuters säger Alibabas talesperson att de skickat in en ansökan och förväntar sig att fler godkända företag kommer meddelas den kommande veckan.

Bland de företag som blivit godkända men som ännu inte avslöjat några planer för sina AI-produkter syns bland annat Tiktok-ägaren Bytedance och Tencent Holdings.

Läs också: Open AI lanserar företagsanpassat Chat GPT

 

Akriv - Nyheter