IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Open AI ska ha varnat Microsoft för att stressa in GPT-4 i Bing

Enligt källor till The Wall Street Journal, via Engadget, ska Open AI varnat Microsoft för att integrera Open AI:s multimodala stora språkmodell GPT-4 med Microsofts sökmotor Bing utan ytterligare träning. Något som Microsoft ska gjort ändå.

När Bing AI sedan lanserades rapporterades det på flera håll att verktyget betedde sig underligt och förvirrat. Samtidigt fick Bing en trafikökning på hela 15 procent kort efter GPT-integrationen.

Microsoft äger i dagsläget 49 procent av Open AI. Något som sägs bero på att Microsoft vill undvika eventuella konkurrensgranskningar. De båda företagen har därför en särskild relation till varandra där de i vissa fall är samarbetspartners och i vissa fall är konkurrenter.

I utbyte mot finansering har Microsoft fått tidig tillgång till Open AI:s verktyg som Chat GPT och Dall-E 2 som båda integrerats med Microsofts egna tjänster. Även Githubs (som ägs av Microosft) AI-kodverktyg Copilot är utvecklat ihop med Open AI.

Samtidigt har situationer uppstått när Open AI och Microsoft tyckt olika eller rentav tävlat om samma kunder. Upplägget har också kritiserats av anställda på Microsoft eftersom företaget dragit ner på sina interna AI-investeringar samtidigt som deras utvecklare och forskare inte har direkt tillgång till Open AI:s modeller.

Läs också: Nu kan du prata med AI-Bing i Windows

 

Akriv - Nyheter