IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Sverige får särskild cyberdiplomat

​Andrés Jato.

Som sändebud för internationella cyberfrågor ska Andrés Jato driva Sveriges intressen och prioriteringar inom cyberområdet inom EU, Nato och FN, i samarbeten med andra länder och också i dialogen med den privata sektorn. Det handlar om säkerhetspolitik, handel och konkurrenskraft, samt demokrati och mänskliga rättigheter.

I sin roll ska Andrés Jato också arbeta med policyutveckling och internationellt samarbete och samverka med alla de delar av regeringskansliet där cyberfrågor hanteras och även med ansvariga myndigheter.

Befattningen är placerad på den säkerhetspolitiska enheten på utrikesdepartementet och Andrés Jato tillträder inom kort. Han lämnar då sitt nuvarande jobb som ambassadör vid den Heliga stolen och Malta med stationering i Stockholm. idag ambassadör vid den Heliga stolen och Malta med stationering i Stockholm.

Han har tidigare bland annat arbetat som chef för UD:s enhet för nedrustning och icke-spridning, chef för Europakorrespondentenheten på UD och varit ambassadör med ansvar för arktiska frågor.

 

Akriv - Nyheter