IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Tysk dataskyddsmyndighet granskar Worldcoin

Bayerns statskontor för dataskydd i Tyskland säger till Reuters att de just nu håller på att granska kryptovaluteprojektet Worldcoins hantering av känslig biometrisk data.

Under förra veckan lanserade Open AI:s medgrundare och vd Sam Altman sitt kryptovaluteprojekt Worldcoin, vars uttalade mål är att ge samtliga människor på jorden en krypterad identitet och en basinkomst finansierad av AI.

För att få tillgång till Worldcoin behöver användare registrera sig i kryptodatabasen genom att skanna sina ögon för att visa att de är en verklig och unik person.

Den tyska dataskyddsmyndigheten ska granskat Worldcoin sedan i november 2022 och säger att de hanterar granskningen under EU:s dataskyddsregler på grund av att företaget bakom Worldcoin, Tools For Humanity, har ett dotterbolag i landet.

I ett mejl till Reuters säger myndighetschefen Michael Will att tekniken som används inte är etablerad eller vidare utvärderad när det kommer till att hantera finansiell information. Detta kan utgöra en risk, bland annat gällande huruvida användare har fått ta del av tillräckligt mycket information innan de ger sitt godkännande till att deras känsliga biometriska data används.

Worldcoin har i dagsläget inte kommenterat granskningen. På sin hemsida skriver de att ingen biometrisk data sparas och att personlig data som sparas är krypterad. 

 

Akriv - Nyheter