IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Amazon, Meta och Microsoft släpper öppet kart-dataset

Gruppen Overture Maps Foundation har släppt ett öppet kart-dataset som kan användas av tredjepartsutvecklare för att bygga kart- och navigeringstjänster som kan konkurrera med exempelvis Google Maps och Apple Kartor.

I Overture Maps Foundation ingår Amazon, Meta, Microsoft och kartföretaget Tomtom. Gruppens tanke är att göra det enklare och billigare för utvecklare att bygga appar.

Techcrunch skriver att informationen i datasetet samlats in och donerats av Meta och Microsoft. Den innehåller 59 miljoner intressepunkter i form av landmärken och restauranger samt information om kollektivtrafik med mera.

”Det här släppet är ett betydande steg i att etablisera ett omfattande, marknadsmässigt öppet kart-dataset för vår värld i konstant förändring”, säger Overture Maps Foundations executive director, Marc Prioleau, och fortsätter.

”Speciellt Places-datasetet, representerar ett stort, tidigare otillgängligt öppet dataset, med potentialen att kartlägga allt från nya stora och små verksamheter till pop-up-marknader överallt i världen.”

Läs också: Mercedes får kartor från Google men behåller kontrollen över bilen

 

Akriv - Nyheter